»innehåller annonslänk för Litenleker.se «
Till frukost idag fick A en av favoriterna: vällingmuffins! Jag bakar enligt Sempers recept, men eftersom de är så goda så är det lika bra att göra dubbelsats när jag ändå bakar!
A tycker om att hjälpa till att baka, och med detta bakset så är det enkelt för honom att leka vid sidan av medan jag grejar i köket!
För en extra god och mättande frukost så brukar jag ge honom lite annat gott vid sidan av, t.ex. så gillar han ost och skinkrullar eller russin. Ibland får han lite av de flingor jag äter också.
Än har vi inte introducerat mjölk som måltidsdryck, utan han dricker enbart vatten än så länge.
Vällingsmuffins
Portioner: 20 st
Ingredienser
- 75 g Smör
- 2 st Bananer
- 1 st Ägg
- 1 tsk kardemumma
- 2 dl vällingpulver
- 2 tsk bakpulver
- 0,5 dl mjölk
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret och låt svalna något. Mosa bananerna med en gaffel i en bunke. Blanda ner ägget och mjölken. Blanda malen kardemumma, välling och bakpulver i en annan skål eller bunke. Smöra 2 muffinsformar i teflon (alt grädda i omgångar) eller förbered 20 st minimuffinsformar. Blanda ner mjölblandningen i banansmeten, vispa inte. Häll över smöret och blanda. Skeda upp smeten i formarna, ca 1 msk i varje. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter.