Sjukskriven – hur fastställer man diagnosen foglossning?

Så idag var dagen då jag har läkartid!

Lite nervös har jag ju varit, tänk om läkaren inte alls håller med barnmorskan utan anser att jag kan jobba på som ”vanligt”…

Det visade sig snabbt att jag inte behövde behålla de tankarna särskilt länge.

Läkaren jag hade tid hos hade såklart rummet längst bort i korridoren, inte så kul att försöka hålla jämna steg med en lång läkare när man har svårt att gå! Väl inne på rummet fick jag förklara varför jag sökt mig dit och vad jag ville ha hjälp med. Jag förklarade situationen så gott jag kunde och berättade att det är min barnmorska som bett mig söka läkartid för sjukskrivning på grund av högt SF-mått samt foglossning. Efter att snabbt ha fått förklara SF-mått för läkaren och berätta vilken vecka jag är i (idag v.26+5) så förstod han barnmorskans tanke då det är långt kvar av min graviditet och att kroppen ska orka hela graviditeten ut.

Läkaren ville undersöka mig för foglossningen, vilket han gjorde genom att be mig lägga mig på rygg på britsen och sedan flytta mina ben i olika lägen för att kolla när, vart och hur det gör ont samt hur rörligheten i mina ben/leder ser ut. Efter denna undersökning konstaterade han att jag hade foglossning (precis som min barnmorska redan konstaterat!) och ville sjukskriva mig 100% fram till beräknad förlossning! Om jag går över tiden ska jag höra av mig till vårdcentralen igen för att få förlängd sjukskrivning.

Så snart jag kom hem meddelade jag jobbet att läkaren sjukskrivit mig och att jag inte kommer tillbaka, vilket jag redan förberett dem på. Så nu är det bara att avvakta på att jag kan anmäla om sjukpenning till försäkringskassan och se hur de beslutar kring min sjukskrivning.

Det komiska i det hela är dock att när jag kom hem från vårdcentralen idag så hade jag fått brev från försäkringskassan – min graviditetspenning blev godkänd! Den lär jag ju dock inte behöva nu då jag är sjukskriven fram tills förlossningen istället för graviditetspenningen 🙂

0 0 votes
Article Rating
Prenumerera
Notifikation om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments