Sjukstuga…

Har av och till sista tiden mått väldigt illa, haft huvudvärk, varit yr och blek… I helgen var det ännu fler och längre stunder av dagarna än vad det har varit tidigare. När vi bestämt oss för att det var bäst att kolla upp vad detta kunde bero på och skulle åka in till sjukhuset avtog det och kom inte tillbaka förrän igår.

Så igår kontaktade vi först MVC, men de hade inte tid att ringa upp förrän ett par timmar senare och då hade drop-in börjat. Så vi bestämde oss för att åka in på drop-in för att kolla upp vad detta kan bero på och se så att bebisen mår bra och inte blir påverkad av mitt mående.

Väl på plats fick vi träffa den barnmorska som först skrev in oss på MVC, det är en person som vi inte gillar och inte har särskilt högt förtroende för. Personkemin stämmer väl helt enkelt inte. Men hon började med att lyssna på bebisens hjärta, vilket lät lika fint som det brukar göra. Hon kände även på magen och bebisen och menade att det inte var några konstigheter där. Men hon ville även skicka iväg mig för provtagning, så jag fick kolla blodtrycket (vilket hade stigit ännu mer) och även lämna urinprov (som visade sig innehålla 0 protein). När jag tagit dessa prover fick jag återigen träffa barnmorskan som konstaterade att hon inte märkte något ”fel” på varken mig eller bebis.

Hon menade på att hon inte kunde göra något åt hur jag mår och att det inte var någon fara med bebisen, vilket ju i alla fall var skönt att höra! Enda hon kunde göra var att skicka hem oss för vila med rådet att åka in till Östra om fosterrörelserna minskade eller om vi kände oss oroliga eller så. Vi var även välkomna tillbaka dagen efter (idag alltså), men har inte känt något behov av mer MVC kontakt då de troligen inte kommer kunna hjälpa mig/oss ändå.

Idag har jag dock mått ännu sämre, har några piggare stunder emellanåt, men mår ungefär som efter en lång och envis omgång magsjuka trots att jag inte är sjuk! Väldigt frustrerande att inte få må bra.

Som tur är ska vi in på rutinbesök hos vår vanliga barnmorska imorgon, får se vad hon säger.

Men! Som om det inte var nog med detta besök, så hade vi världens otur med bytet mellan buss och spårvagn igår då det på grund av snöovädret blev ett byte på ca 20-25 minuter. Egentligen skulle bytet ta ca 5 minuter….och busstidtabellen stämde inte heller, för hade vi vetat hur länge vi skulle stå stilla hade vi gått en bit istället!

Dessutom var hissen trasig när vi kom hem, så jag fick snällt promenera ända upp till vår lägenhet på åttonde våningen! Något jag inte är särskilt sugen på att göra i vanliga fall, än mindre när jag är höggravid och dessutom inte mår bra…. Men som tur var så kom de och lagade hissen ganska snart, då R ringde och felanmälde hissen när vi kommit hem.

Nu är det återigen dags för mig att lägga mig på soffan, orken är liksom bortblåst! Att jag ens fått ner text till detta inlägg är ett mirakel med tanke på hur jag mått idag.. Hoppas verkligen att jag är bättre imorgon♥

0 0 votes
Article Rating
Prenumerera
Notifikation om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments