Barnvagn – Emmaljunga NXT90 F

I helgen har vi pysslat med lite av varje, både vanligt vardagspyssel så som att städa lägenheten men även lite förberedande bebispyssel♥

Vi avslutade helgen med en mysig grillstund hos blivande farmor i det härliga sensommarvädret som var idag!

Barnvagnen är beställd

Bland annat har vi i helgen äntligen fått tummen ur och kommit fram till vilken barnvagn vi vill ha, och beställt den! Nu väntar vi spänt på att butiken vi valt som återförsäljare ska återkomma till oss för beställningsbekräftelse. Vagnen vi valde till vår bebis är Emmaljungas modell NXT90 F, en av de få vagnarna som inte har en ergonomisk sittdel. Detta på grund av att både jag och R skulle själva bli galna om vi konstant skulle sitta i en skålformad sittdel som enbart lutas bakåt när vi ska sova…hur bekvämt är det egentligen att sova med fötter och ben ”i luften”? Samt att i en icke ergonomisk sittdel kan barnet välja att sova på sidan och få sova mer som i en riktig säng än i en vagn. Detta är dock enbart våra egna tankar, och vi var tidigt bestämda vid att vi inte ville ha en ergonomisk sittdel till vårt barn.

Något jag däremot ser som en stor fördel är att sittdelen på vagnen är väldigt enkel och smidig att vända på, så att barnet kan åka både med ansikte och rygg mot den som kör barnvagnen.

 

 

Emmaljunga NXT90 med liggdel, Lounge Grey, bild lånad av Emmaljunga.se

Emmaljunga NXT90 F, Lounge Grey, bild lånad av Emmaljunga.se © Sven Persson / swelo.se

Under tidens gång har vi i våra barnvagnsdiskussioner även hört av vänner och bekanta som redan har barn, hur de själva önskar att de inte hade valt en ergonomisk sittdel till sitt barn, då de bland annat upplever att barnet inte sitter bra eller inte trivs så gott i vagnen.

Hoppas att vi snart får höra av vår återförsäljare och får mer information kring när vagnen beräknas levereras till oss.

Vad behöver barnet till barnvagnen?

Än har vi mycket kvar att fundera över, vad mer behöver ett barn till sin barnvagn? Kudde, täcke, filt…vad behövs och vad är bäst?

Jag ser fram emot många härliga diskussions och google-timmar med såväl min sambo som olika diskussionsforum samt våra vänner och familjer!

Vi har dock redan beställt Emmaljungas NXT90 Winter seat liner, Emmaljungas egna åkpåse som jag tycker verkar supermysig! Tänk själv att få krypa ner en kall vinter- eller höstdag i denna mjuka åkpåse med (så vitt jag förstått) fårskinnspäls 😀 Denna passar däremot inte till liggdelen, utan enbart till sittdelen. Men varför vänta på att beställa den till nästa höst när vi redan är säkra på att denna känns rätt för oss?

Emmaljunga NXT90 Winter seat liner, Lounge Grey, bild lånad av Emmaljunga.se © Sven Persson / swelo.se

0 0 votes
Article Rating
Prenumerera
Notifikation om
guest
2 Comments
äldst
nyast mest omröstade
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] jag skrev tidigare så hade vi beställt barnvagn…trodde vi! Men det visade sig att butiken vi beställt av, BigBaby i Sisjön, aldrig hörde […]

trackback

[…] kvällen har gått åt till att klämma och känna på babyskyddet, prova det på vagnen med tillhörande adaptrar och även testa spänna selen och lära sig hur man ska spänna fast […]