Uppdatering om vår beställda barnvagn – Emmaljunga NXT90F

Som jag skrev tidigare så hade vi beställt barnvagn…trodde vi! Men det visade sig att butiken vi beställt av, BigBaby i Sisjön, aldrig hörde av sig tillbaka för beställningsbekräftelse – som de skulle göra enligt Emmaljungas hemsida där vi lade beställningen på vagnen.

När vi väntat  ca 1 vecka utan att hört något från BigBaby i Sisjön bestämde vi oss för att skicka iväg en ny förfrågan/beställning via Emmaljungas hemsida. Vi valde då både BigBaby Backaplan, som fått betydligt bättre recensioner på Google, och vi valde även My Baby i Torslanda. Anledningen till att vi i första hand valde Sisjön, är för att det är lite smidigare för oss att ta oss dit, men när inte servicen fungerar som vi vill så kan vi tänka oss att åka lite längre för vår vagn. Vi har ju trots allt bil och vill att det ska vara så smidigt som möjligt – om olyckan att vi måste reklamera eller laga vagnen på något sätt skulle vara framme! Vi valde även att lägga en förfrågan till My Baby just för att BigBabys service i Sisjön inte hade fungerat superbra, så R kollade upp recensioner på My Baby och vi valde att lägga en förfrågan även till dem.

BigBaby i Backaplan hörde av sig till oss ganska omgående och önskade att vi skulle komma in redan samma dag för att vara säkra på att vi skulle få vår vagn till det datum vi ville. Detta tyckte vi lät väldigt märkligt och R ville helst inte åka in samma dag, då jag har dragit på mig världens monsterförkylning och det var rätt sent på eftermiddagen. Så vi bestämde att avvakta lite till för att slippa stressa iväg…

Som tur var så ringde även My Baby upp en liten stund efter att vi bestämt oss för att inte åka till BigBaby. De hade mer information att ge oss och kunde även meddela att vissa saker i samtalet med BigBaby inte stämde. T.ex. så hade vi lagt en beställning på Emmaljungas winter seat liner (som jag skrev om i föregående inlägg) vilket vi nu fick informationen att den ej skulle passa till vår NXT90F-sittdel. Winter seat linern är tydligen att man klär om hela sittdelen, och den är enbart formsydd att passa den ergonomiska sittdelen till NXT90.

Efter en del diskussioner med My Baby och några mail med nya offerter så fick vi tillslut beställt vår efterlängtade Emmaljunga NXT90F♥

Samtalet med My Baby kändes bra och vi fick bra hjälp med beställningen av vagnen (som jag känner är lite av en djungel…). Vi hade även sådan tur att de för tillfället har en kampanj där det ingår både sidebag och mugghållare till just vår vagn! Något vi hade valt bort då vi kände att detta var lite onödigt för oss att lägga pengar på så här i början av vår vagnkarriär. Vi får helt enkelt se om det är något vi kommer att älska att använda eller ej 🙂

Vad som var ännu mer tur för oss, är att om vi hade fått igenom vår beställning förra veckan, hade vi fått 2017 års modell. Men eftersom beställningen krånglade har Emmaljunga nu släppt 2018 års modell av NXT90-modellerna. Vad som är skillnad mellan 2017 och 2018 års modellerna är att det bland annat är längre handtag på 2018-års modellen samt att det är justerbar fjädring på bakhjulen. Vi har inte ens sett en 2018-års modell ännu…men kände att detta var klockrena uppdateringar! Samt att de så kallade ”barnsjukdomarna” som brukar finnas på nya modeller är ännu mer justerade och fixade till en ny modell.

Nu ska det bara ta några veckor innan vagnen är klar och färdigmonterad för avhämtning!

0 0 votes
Article Rating
Prenumerera
Notifikation om
guest
1 Comment
äldst
nyast mest omröstade
Inline Feedbacks
View all comments
Hendrik&Magdalena
Hendrik&Magdalena
6 years ago

Hej. Ni ska vara väldigt glada att beställningen strula och att ni får en 2018 NXT90F. Vi köpte vår vagn i mitten av maj 2017 utan fjädring och den är hemsk. våran vagn är en nxt90f vaniljfärgad läder. Den skakar så mkt att bebis vaknar för minsta lilla ojämnhet i marken . När man ska ner från trottoar så glappar chassit så man tror vagnen ska gå itu. Handtaget är utbytt mot ett nytt på garantin men inte mot det nya förlängda. Sittdelens fotdel går inte att fälla ner utan våld. knapparna är dåliga från fabrik. plus lite mer defekter.… Läs mer »