Bra bok för att lära bokstäver

»innehåller annonslänk för Bokus och Adlibris «

I förra veckan fick A en present av morfar – en bok om hur bokstäverna låter. Varje uppslag har en stor bild och i ena hörnet står bokstaven, som både versal och gemen. A bläddrar, tittar på bokstaven och trycker på den matchande knappen på ljudlådan. Det som är bra med boken är att sidorna är av lite kraftigare papper, så trots att A bläddrar i boken själv upplever jag den som lite mer hållbar än andra barnböcker med ”vanliga” sidor.

Boken ”Hur låter bokstaven” av Susanna Cabander.
Här med uppslaget om Ugglan som Uuuar i natten.

Först fick vi höra väldigt mycket om bokstaven U, och om hur ugglan Uuuar i natten. Uuu! Uuu! Men ett par dagar senare går vi igenom boken sida för sida, A pekar ut bokstaven, säger vad den heter och trycker på rätt knapp. Från att bara kunna ett par bokstäver kan han nu de allra flesta, och boken är fortfarande rolig att bläddra i.

En funktion som är både en fördel och en nackdel med boken är att den berättar en längre historia på varje bokstav, som exempelvis den om ugglan som uuar i natten. Det kan vara bra för att göra boken mer spännande, men om det hjälper barnet att koppla ihop bokstavsljudet med ord och meningar är tveksamt.

A läser om bokstaven A

Som helhet uppskattar A boken, och det är ett gott betyg i sig.

Boken Hur låter bokstaven av Susanna Cabander

Boken finns även hos adlibris.

0 0 votes
Article Rating
Prenumerera
Notifikation om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments