Borsta tänder på bebis med bra tandborste

»innehåller annonslänk för Apoteket och Kronans Apotek «

Många föräldrar undrar säkert vad den bästa tandborsten för barn är? Här hemma har vi föredragit denna tandborste. Den är perfekt för de minsta barnen på grund av utformningen av handtaget, det är lätt att greppa även för de minsta händerna samtidigt som det är en inbyggd bitring – supersmidigt! Vi har även använt oss av andra tandborstar, t.ex. de man får av folktandvården, men i och med att det är ett så långsmalt handtag så har jag varit lite rädd för att A ska stoppa in tandborsten för långt så att han gör dig illa när han själv borstar tänderna… En olycka händer så snabbt, trots att han alltid är under uppsikt när han borstar sina tänder!

Tandkrämen har jag inte märkt på A att han har någon särskild favorit, utan har accepterat de vi hittills testat! När vi var på ettårskollen hos tandläkaren så frågade jag om det var någon särskild de rekommenderade, och vår tandläkare rekommenderade denna tandkräm.

De bästa knepen för att borsta tänderna på små barn?

Gör det till en rutin, och börja så snart de första tänderna kommer så att barnet tidigt vänjer sig vid att borsta tänderna. Jag har alltid borstat A’s tänder först, och sedan får han borsta själv – om han vill! Dessutom får han leka med tandborsten/borsta själv i samband med blöjbyten för att locka honom till att ligga stilla samtidigt som han vänjer sig vid tandborsten och får utforska den. Visst finns det tillfällen då han ej vill öppna munnen…men då försöker jag göra det till en lek eller busa med honom genom att borsta lite på läpparna så att det killas, då öppnar han gladligen munnen sedan. Jag försöker även visa honom att det är vi som föräldrar som bestämmer och att tandborstning inte är något han kan välja bort, vi vill ju såklart att vår son ska ha en så god tandhälsa som möjligt!

Vid vissa tillfällen har även A fått prova att borsta mina tänder med min tandborste, men det har inte varit så spännande tycker han. Däremot så ser han ju nästan dagligen att både jag och R borstar våra tänder, just för att det ska vara något som sker naturligt.

0 0 votes
Article Rating
Prenumerera
Notifikation om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments