Föräldragrupp, första träffen

Som jag längtat och sett fram emot detta! Första träffen med föräldragruppen.

Jag trodde att det skulle vara mer mys, mer gemenskap och mer gemytligt. Istället hamnade vi i ett konferensrum på mvc tillsammans med 18 andra par på en slags mini-grupp-föreläsning om saker som gäller graviditeten, förlossningen och tiden efter förlossningen.

Jag är ju dock nöjd med detta ändå, jag tycker inte att man kan få nog med repetition eller information om detta som komma skall! Men det kändes lite överflödigt att sitta på ännu en föreläsning…

Mot slutet hade vi gruppdiskussioner om vad t.ex. partnern kan ha för ”uppgift/funktion” under förlossningen. Detta skulle då diskuteras tillsammans med de andra paren, där de delade upp oss så att ingen hade sin respektive i samma grupp och att vi ändå blev blandade killar och tjejer. Jag personligen hade väl tyckt att detta var frågor som hade varit mycket mer givande att få diskutera tillsammans med R då det ändå är vi som ska gå igenom detta tillsammans. Visst var det väl lite givande att få diskutera tillsammans med de andra paren och höra deras resonemang och tankar kring det hela, men i slutändan hade det nog ändå varit mer givande att diskutera detta med sin partner istället för med resten av gruppen.

Vi får se hur upplägget är under nästa del av föräldragruppen! Jag är ännu mer tacksam nu efteråt att jag är mer aktiv på facebook och ser till att träffa likasinnade i samma situation där istället för genom mvc som min plan var från början.

0 0 votes
Article Rating
Prenumerera
Notifikation om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments