Ett första inlägg

Första blogginlägget…

Vad ska man skriva om egentligen? Hur börjar man?

Tja…varför inte hoppa rakt på ämnet?

Bloggen startades för att dela med mig av resan under min första graviditet. I januari 2018 kommer det en liten bebis till oss!
I skrivande stund är jag i vecka 18+0 och har redan fått en rätt så enorm mage, i alla fall för att bara vara i v. 19. Bara för någon dag sedan så blev det officiellt – vi ska bli föräldrar! Hur vi valde att berätta för olika människor i vår närhet kan ni läsa mer om här

För att få en hyfsat kronologisk ordning på inläggen i början av bloggen så har jag lagt in några inlägg daterat tidigare än detta, men detta är ”startinlägget” på min blogg! Inläggen innan detta är alltså enbart daterat tidigare för att få en kronologisk ordning i våra upplevelser och möten.

Hittills har jag mått hyfsat okej ändå, jag menar, min kropp har ju skapat en helt ny varelse! Under den första trimestern mådde jag mest illa på kvällarna, var trött och sliten. Ofta gick jag och la mig vid 20-21 för att jag helt enkelt mådde såpass illa att det enda jag orkade göra var att ligga i sängen och eventuellt slösurfa på ipaden eller se på en film. (I vanliga fall kanske jag inte kommer i säng förrän närmare 23…)

Det så kallade morgonillamåendet kom jag rätt lindrigt undan med, tycker jag. Det räckte ofta med att bara gå upp 30-60 minuter tidigare och ta det lugnt, inte behöva stressa i sig frukost (även om jag absolut inte ville ha, så var jag ju tvungen att äta för att kunna må bättre), så att illamåendet som troligen berodde på en tom mage skulle gå över.

Nu när jag är mitt i andra trimestern mår jag mycket bättre, illamåendet har i princip gått över helt och jag har nästan fått min energi tillbaka. Dock märker jag av att kroppen har blivit tyngre! T.ex. så har jag (återigen) börjat få en hatkärlek till trapporna på jobbet….att gå tre våningar ett par gånger om dagen känns i benen kan jag lova! Det går inte snabbt, men jag kommer upp – och träning under graviditet är ju viktigt så att man är förberedd och orkar med förlossningen sedan.

 

0 0 votes
Article Rating
Prenumerera
Notifikation om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments