Gravid och alkohol – så tänker vi

Som jag sagt tidigare så har jag flera jobb, och ett av dem var jag på en tvådagars utbildning med där vi hade lyxen att bo på Aspenäs Herrgård i Lerum.

Det var i stort sett två dagar fulla med föreläsningar som var spännande med för mig ny information samt lite lagom upprepning av sådant jag redan visste.

Utsikten från uteplatsen vid restaurangen var helt ljuvlig!

 

Även uppehållsrummen som fanns lite här och var mellan rummen var supermysiga! Det som var närmast mitt och mina kollegors rum låg lagom avskilt så att vi kunde sitta och ”förfesta” innan middagen senare… Jag hade lyxen att festa loss på en festis! 😉

 

Till middagen serverades fisk, men då jag och en kollega (som också är gravid) inte ska äta fisk från insjö så fick vi kyckling istället. Tur att hon var med, för att jag ska undvika vissa fisksorter hade jag helt glömt bort!

Kvällens middag

Gravid och alkohol – så tänker vi

 

Däremot såg det så gott ut när alla drack vin på ”förfesten” så jag frågade servitrisen om de hade något helt alkoholfritt vin att servera mig, och hon påstod att de hade ett som det var 0.0‰ i vilket jag blev superglad över och beställde! Senare fick jag dock lite ångest ifall jag inte kunde lita på henne helt, tänk om det trots allt var lite alkohol i vinet? För att minimera alla risker med bebisen och för att verkligen vara på säkra sidan har vi redan tidigt bestämt tillsammans att jag ska hålla mig helt alkoholfri hela graviditeten. Men det var ju så lockande med ett glas vitt! Jaja….gjort är gjort och jag behöver inte tänka mer på det nu! Men nu blir det absolut inget mer alkoholfritt vin till mig om jag inte själv får se etiketten och se att det är 0.0‰! Alla de tankar som kom efteråt var inte värt det! …japp jag är nog lite sjåpig av mig när det gäller att jag vill mitt barns bästa!

 

 

0 0 votes
Article Rating
Prenumerera
Notifikation om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments