Nytt barnmorskebesök, högt SF-mått

Så var det dags för återbesök hos barnmorskan!

Efter samtalen i måndags med både vårdcentral och barnmorska så bestämde jag mig för att lyssna på dem och stanna hemma för bebisens bästa♥ Så sedan i måndagskväll har jag varit hemma och varit sjukskriven i väntan på detta barnmorskebesök samt i väntan på läkartiden jag har nu på tisdag. Jag är idag i vecka 26+0 och hade idag tid hos min ordinarie barnmorska.

Återigen så lyssnade vi på hjärtljuden, vilket var skönt då jag tyckte att barnmorskan på drop-in lyssnade så kort i måndags. Men även idag lät det jämnt och fint. Inga avvikelser! Skönt att höra lilla bebisen igen♥

Återbesöket idag är ju främst på grund av att jag har ett högt SF-mått och barnmorskan vill se hur magen har växt på en vecka. Återigen har mitt SF-mått gjort ett litet ”skutt” och vi ligger nu en bra bit över övre kurvan! På en vecka har magen växt dubbelt så mycket som den ”ska” växa på en vecka… Då barnmorskan tyckte att detta var så osannolikt blev jag ”dubbelmätt” även denna gång, och trots det fick de båda barnmorskorna SF-måttet till samma… Detta gör att vi direkt fick en remiss till Östra Sjukhusets kvinnoklinik där vi ska på extra ultraljud för att se om det finns en orsak till min stora mage.

Så nu är det bara att hoppas att de på Östra Sjukhuset ringer mig imorgon för en tid! Annars kommer jag garanterat gå att grubbla på detta hela helgen….skönt om de i alla fall kan ringa och boka en tid åt oss tycker jag 🙂

 

0 0 votes
Article Rating
Prenumerera
Notifikation om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments