mäta hjärtljud, igen

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Babyland.

Helgen gick rätt så snabbt! Gick åt en hel del tid till att googla både hjärtljud och SF-mått. En del funderingar och samtal hann jag och R med, men det kändes ändå rätt så lugnt i och med att vi vet att vi hela tiden har planerat för en graviditet och verkligen gjort allt vi(jag) kan för att bebisen ska må så bra som möjligt! Jag har inte ätit något av det som man som gravid ska undvika och eftersom det är en planerad graviditet så har vi hela tiden varit medvetna om och tidigt tagit reda på hur vi bäst ska bete oss för vår bebis bästa♥

Började dagen idag med att ringa min vårdcentral för att få en läkartid för sjukskrivning, eftersom min barnmorska tyckte att jag skulle göra det på förra besöket (i fredags). Då det som vanligt är svårt att få snabba tider på vårdcentralen fick jag en läkartid nästa tisdag. Skönt att i alla fall få en tid! Även sköterskan jag pratade med här tyckte att jag då skulle gå hem och sjukskriva mig själv de första 5 dagarna som man ju har rätt att vara hemma innan man behöver läkarintyg. Jag känner mig dock fortfarande tveksam till detta, då jag är van att ”bita ihop” och jobba på trots att jag har lite ont eller är lite krasslig…

Hur som helst fortsatte arbetsdagen som vanligt, jag hade det viktiga mötet, som gick lika bra som förväntat. Var inget särskilt som hände på jobbet i övrigt =)

Så var det dags för återbesöket hos barnmorskan! Mötte R strax utanför mitt jobb och sedan gick vi gemensamt till mvc. Lite mysigt att ta en kort promenad genom den uppgrävda stan! (Ja, de gräver verkligen upp hela stan på en gång tack vare Västlänken!)

Väntetiden på drop-in var lång! Väntade ca 90 minuter på vår tur… Under tiden hade vi verkligen supermysigt i vänthallen, dödströtta efter var sin arbetsdag och lagom mys-flummiga♥

Vi träffade vår barnmorska under tiden vi väntade då hon gick hem för dagen, pratade lite snabbt i korridoren och hon undrade om jag fått någon läkartid än, vilket jag berättade lite snabbt om och hon ville då försäkra sig om att jag skulle gå hem de 5 arbetsdagarna som var innan min läkartid. Och eftersom de nu så gärna vill att jag är hemma tills jag har fått träffa läkaren så får jag väl helt enkelt lyssna på dem och tänka att det är för min och bebisens bästa (även om det tar lite emot…)♥

Tillslut blev det i alla fall vår tur att gå in till barnmorskan, där hon kikade i min journal och frågade om det var för att mäta SF-måttet vi var där? Neee….vi var ju där för att lyssna på bebisens hjärta igen! Efter lite krångel med journalen och efter att jag fått berättat om hela fredagens besök och varför barnmorskan ville att vi skulle komma in till drop-in idag, så skrattade den nya barnmorskan och sa att det är ju tur att jag kan prata för mig och kan redogöra för förra besöket då journalen krånglar idag 🙂

Resultatet på hjärtljudet blev, som tur är, bra idag♥  Så skönt att få höra det lilla hjärtat ticka på och hålla en jämn och fin takt igen! Denna barnmorskan skrev in om dagens besök i journalen och sa att hon skrev att vi skulle lyssna på hjärtat igen på torsdag, då vi ju har ett inbokat besök hos vår ordinarie barnmorska igen för att mäta SF-måttet igen. Skönt att de verkligen håller så bra koll på oss när det är minsta lilla som avviken från det ”normala”!

Påväg hem igen passerade vi BigBaby där R hittade denna superfina åkpåse från Elodie Details, vilket även finns hos Babyland.se!

Finfina åkpåsen från Elodie Details

Vi gick inom BigBaby för att titta lite närmare på åkpåsen, men tyvärr var det ett väldigt prassligt material :/ Men jag gillar verkligen mönstret på den, hade passat så fint till vår son♥

 

0 0 votes
Article Rating
Prenumerera
Notifikation om
guest
1 Comment
äldst
nyast mest omröstade
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] samtalen i måndags med både vårdcentral och barnmorska så bestämde jag mig för att lyssna på dem och stanna […]