Spjälsäng beställd! – så tänkte vi

»innehåller annonslänk för Babyland«

Spjälsäng, vilken är bäst?

Då vi inte har så stort sovrum så hade vi inte så många spjälsängar att välja på, eftersom vi gärna vill ha bebisen sovandes bredvid oss den första tiden. Vi har beställt Trolls spjälsäng Lux Dropside, vilket är en spjälsäng vars ena långsida går att fälla ned en bit. Då vår säng är rätt så hög, så tror jag inte att den spjälsängskanten kommer att bli allt för hög jämfört med vår säng, utan att det nästan blir som att ha en bedsidecrib.

Troll Lux Dropside, bild lånad av Jollyroom.se

Vi ville gärna ha en bedsidecirb från början, men insåg rätt snabbt att det inte var något för oss då en sådan är rätt så liten. Det går inte att sänka botten på sängen, vilket gör att den bara går att använda under bebisens första månader. När bebisen blivit såpass stor att hen kan sitta upp eller drar sig upp mot spjälorna så måste man byta säng till en med sänkbar botten.

Fördel med dropside

Vårt val blev som sagt en säng med en så kallad dropside, att man kan fälla ner ena spjälsidan en bit för att lättare lägga ner barnet i sängen. Detta tror jag kommer göra störst skillnad när bebisen är såpass stor att vi har sänkt botten på sängen. Det blir ju då inte lika tungt att lägga/lyfta upp bebisen när man kommer åt lättare och spjälorna inte blir lika höga som i en vanlig spjälsäng.

Sedan tror jag som sagt att det är en fördel att ha dropside till vår höga säng, då jag tror att spjälorna inte kommer att vara lika märkbara som i en vanlig spjälsäng.

Tillbehör till spjälsäng

Vi har även beställt madrass, täcke och plastad frotté till spjälsängen. Hoppas att våra leveranser kommer snart, jag längtar så tills vi kan börja inreda lite mer på riktigt♥

0 0 votes
Article Rating
Prenumerera
Notifikation om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments