Tips för att lyckas göra de bästa fynden på barnmarknaderna

Förmiddagen idag har spenderats tillsammans med en god vän som tidigt rekommenderade mig att gå på barnmarknader nu under hösten, för att fylla på i bebisens garderob. Detta var något som var helt nytt för mig! Jag hade aldrig hört talas om det, men hon berättade glatt om sina tidigare fynd – t.ex. att kunna fylla en Ikea-kasse med utvalda kläder och inte betala mer än max en 1000-lapp! Jag blev så klart såld direkt och tyckte det lät som rena fyndet…jag har ju träffat hennes barn flera gånger och aldrig reagerat över att de har särskilt slitna kläder eller sett att de skulle ”se ärvda ut”.

Kort sagt, så hade jag länge sett framemot säsongens första barnmarknad tillsammans med min vän, men lyckades såklart tajma in detta med en rejäl förkylning, så det var bara att stanna hemma och invänta nästa barnmarknad…

Finns både bra och mindre bra barnmarknader…

Jag tog dock tillfället i akt någon helg senare för att göra min ”barnmarknadspremiär”, detta på en barnmarknad i Torslanda – men vilken besvikelse! Jag kom till barnmarknaden ca 2 timmar efter att de öppnade, och trots detta var det knökat i lokalen och kön för att komma in hade just försvunnit… Det var alldeles för mycket folk i lokalerna, och kläderna var slitna och jag upplevde det som att det var ”slängda” i högar på bord efter storlekar. Jag spenderade totalt 30 minuter på den barnmarknaden innan jag gav upp…

Som tur var så berättade jag för min vän om denna katastrof till barnmarknad – och hon bad mig ge barnmarknaderna en ny chans och att jag skulle följa med henne till Kungsbacka som vi tidigare bestämt.

Hur en riktigt bra barnmarknad kan se ut och fungera…

Idag gav jag barnmarknaderna en ny chans – vilken lycka! Jag har tidigare hört mycket gott om just denna barnmarknad, och tog som sagt följe med min vän. Vi var på en barnmarknad i Kungsbacka, vi var på plats i stort sett när de öppnade (kanske 10 minuter sena, högst). Det fanns ingen kö in, och var mycket folk i lokalen, men det gick ändå att både röra sig och att andas 😉

Kläderna hängde på galgar och låg vikta i högar på borden, fortfarande numrerade efter storlekar.  Däremot var kläderna även sorterade efter pojke/flicka, vilket vi båda uppskattade! (Tyvärr tänkte jag inte på att ta kort på själva barnmarknaden…hade liksom lite fullt upp med att vara närvarande för stunden;) ) Det fanns både ytterkläder, innekläder, inredning så som sängkläder och tavlor och mycket mycket mer… Det fanns även barnvagnar och tillbehör, lära-gå-vagnar och leksaker. Ja, allt man kan tänka sig!

Vi gick i lugn och ro igenom det barnmarknaden hade att erbjuda, plockade på oss det som vi ville ha för att senare göra en gallring innan vi ställde oss i kö till kassan.

Väl framme i kassan plockade jag upp sakerna så att de kunde pricka av och räkna ihop slutsumman, samtidigt som jag ställde upp en annan kasse i slutet av det kassabord jag stod vid för att smidigt kunna plocka ner kläderna så att allt skulle flyta på så smidigt som möjligt.

Ett litet urval av dagens fynd

Jag själv fyndade t.ex. både täcke och kudde  till barnvagnen, samt en ergonomisk kudde till bebisen – allt detta för 70 kr!

Täcke och kudde till barnvagnen

Ergonomisk kudde till bebis

Totalt fyllde jag en Ikea-kasse idag med såväl kläder som sängkläder! Jag är mycket nöjd med hur mycket jag hittat i förhållande till priset. Riktigt fina kläder var det också, det mesta syns ej att det är använt tidigare =)

Sängkläder till spjälsäng – riktigt fin kvalité trots att det är begagnat! Barnmarknadens pris för detta set med sängkläder: 10kr

Ett liiiitet urval av alla de kläder jag kom hem med idag! Kläderna är redan sorterade efter storlek och nerstoppade i byrån eller för förvaring tills rätt storlek passar. Här är 3st pyjamasar i storlek 50-56

 

Totalt kom jag hem med närmare 70 plagg till bebisen, och har ett snittpris på ca 10kr per plagg för dagens fynd!

Tips för att lyckas göra de bästa fynden på barnmarknaderna:

  • Kom dit tidigt, så att de riktigt fina sakerna och just det du behöver finns kvar
  • Ta med en vattenflaska, det kan vara trångt och mycket folk, att släcka törsten kan behövas
  • Ta reda på i förväg om just den barnmarknad du ska på tar kontanter eller swish
  • Ta med 2st Ikea-kassar. En för att använda som ”shoppingkorg” och en för att sedan kunna sortera i. (Det är vanligt att hamstra, för att sedan kunna sitta i lugn och ro i lokalen och sortera ut det man inte vill ha…)

Kort sagt: ta reda på så mycket du kan om den barnmarknad du planerar att gå på innan du kommer dit. Du kan verkligen göra riktiga fynd!

Lycka till!♥

0 0 votes
Article Rating
Prenumerera
Notifikation om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments