Välja bärsele

»innehåller annonslänk för Babyland«

Bärsele, vilken ska man välja?

Jag började tidigt att kika på vilken bärsele som kändes bäst lämpad för oss, funderade på hur och när jag ville använda den och hur länge jag trodde att det skulle bli aktuellt för oss att använda en bärsele. Jag kom fram till att den verkar smidig redan från dag ett, särskilt om vi får en ”mammig” bebis. Att kunna röra sig lite mer fritt i lägenheten och ha båda armarna fri till att t.ex. göra frukost känns som en god idé (…sedan om det kommer fungera i praktiken är väl en annan sak 😉 ). Jag vill även kunna använda bärselen så länge som möjligt, tänker att det kan vara ett smidigt alternativ till barnvagn om vi ska till t.ex. BVC, då vi åker både kommunalt med buss/spårvagn och med bil.

Vad blev våra krav på en bärsele?

Jo, att den ska:

  1. kunna användas så tidigt som möjligt med bebisen.
  2. kunna användas så länge som möjligt, och vara ergonomisk för både vuxen och barn.
  3. att ett större barn ska kunna vara med och se världen, så att den kan bli buren både med ansiktet framåt, mot den som bär samt åka på den vuxnes rygg.
  4. Sedan tyckte jag att det var positivt om den hade en neutral färg också, så att den passar både pojke och flicka, samt att den matchar oavsett vilka kläder vi har på oss.

Tidigt i graviditeten tyckte jag att alla dessa krav stämde in på Ergobabys bärsele 360, och hade väl i princip bestämt mig för att det var den jag ville ha. Jag diskuterade mina tankar med min sambo och vi lyfte frågan med våra vänner som redan har barn, de rekommenderade lite olika bärselar och sjalar men efter att vi kikat på dessa kände vi inte att någon av dem hade allt vad vi sökte.

Tidigare i höst lanserade Ergobaby sin nya bärsele: Omni 360. Detta är en kombination av deras 360 och adapt.

Enda skillnaden som jag märkt när jag läst på om dessa olika bärselar är att Omni 360 inte behöver ett spädbarnstillägg, utan att den är anpassad för bebisen direkt. Detta är en egenskap den fått av Ergobaby Adapt. Samt att Omni 360 går att bära på alla fyra positioner, precis som den Ergobaby 360 vi hade fastnat för från början.

Vad blev vårt val?

Slutgiltliga valet för oss blev alltså en Ergobaby Omni 360, och vi valde färgen Pearl Grey.

Omni 360 Baby Carrier All-In-One: Pearl Grey, bild lånad av store.ergobaby.com

0 0 votes
Article Rating
Prenumerera
Notifikation om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments