3D-ultraljud

Äntligen dags för vårt 3D-ultraljud!

Vi har bokat 3D-ultraljud hos Carlanderska sjukhuset i centrala Göteborg. Jag sa till R redan tidigt i graviditeten att jag verkligen ville göra ett 3D-ultraljud, då ett par av mina vänner har gjort det under sina graviditeter och jag tycker det är så häftigt att redan i magen få se en lite tydligare bild av vem det är som gömmer sig i magen! Som jag längtat efter detta ultraljud♥

Däremot var vi lite tveksamma till om vi skulle fullfölja vår plan med 3D-ultraljud eller ej, då vi hamnat på så många extrakontroller och redan gjort mycket fler ultraljud än vad en ”vanlig” graviditet innebär… Men då vi inte hittar någon information om att det eventuellt skulle vara skadligt för bebisen så valde vi att ändå genomföra det, plus att vi som sagt redan hade bokat det så långt tidigare.

Själva besöket och ultraljudet var inte mycket annorlunda mot hur RUL(rutinultraljudet) går till, min berättelse om RUL kan ni läsa här och här.

Däremot bad vi läkaren att få med en lapp hem om vad hon tittat på, och vi bad henne även att titta lite extra på fostervattenmängden och storleken på bebisen då det är anledningarna till att vi har och har haft TUL(tillväxtultraljud) inbokade. Precis som förra TUL så såg hon att killen var ca 8% större än vad han ”borde vara” i förhållande till antalet gravid-veckor och att det är precis på gränsen med för mycket fostervatten… Vi får se vad morgondagens TUL säger. Förhoppningsvis så gör de inget ultraljud imorgon utan att det räcker med att vi lämnar de papper vi fick med oss hem från ultraljudet idag =)

0 0 votes
Article Rating
Prenumerera
Notifikation om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments