Rutinultraljud på Östra sjukhuset eller privat?

Imorgon har vi vårt efterlängtade RUL(rutinultraljud). Som jag längtat och sett fram emot detta…kan inte tro att vi inom ett dygn ska få reda på vem du är! Vi har i ungefär 20 veckor gått och funderat på vem du är, tjej eller kille? Lång eller kort? Aktiv eller lugn bebis? Blond eller mörkhårig? Ja, allt man kan tänka sig och lite till. Imorgon får vi svar på en del av våra frågor, resten får vänta till nästa år 😉

Rutinultraljud imorgon

Hur går tidsbokningen till?

Redan under inskrivningssamtalet bokade vi en tid för RUL, vilket var en tid vi båda såklart kunde och allt kändes bra. När RUL närmade sig fick vi ett brev hem med en ny tid, ingen mer info än att det var ett nytt datum och en ny tid, som vi såklart inte kunde närvara på på grund av jobb. Jag ringde såklart till dem och frågade vad som hänt med vår förra RUL-tid och sa att vi gärna ville ha tillbaka den eller byta till en tid som passar oss så att vi kan komma på RUL. Det enda Östra sjukhuset kunde göra var att erbjuda oss två olika tider under den treveckorsperiod de har på sig att genomföra RUL på, vilket jag tyckte var mycket märkligt. De borde ju ha fler än två tider att erbjuda under en treveckorsperiod!

Jag blev då hänvisad att återkomma och hoppas att de hade fått återbud som jag kunde få boka in mig på istället då. Efter att jag av och till under en veckas tid haft kontakt med Östra Sjukhuset bestämde vi oss för att kontakta Barnmorskegruppen, där vi gjorde vårt KUB-test (vilket ni kan läsa om här) då vi var mycket nöjda med deras bemötande.

Jag ringde Barnmorskegruppen och de hade ett flertal tider att erbjuda oss med en gång, och det var inga problem för oss att boka in en tid som passade både för mitt och sambons jobb!

Magen bara växer och växer, här är jag i v. 19+0

Att ta reda på kön eller ej…så här tänker vi!

Ända sedan jag berättade för min omgivning att jag var gravid har jag fått frågan om vi vet könet på bebisen än eller ej, och när jag har svarat som det är – att jag inte vet för att det inte har gått att ta reda på det än (det är för stor osäkerhet för att tidigare barnmorskor har kunnat säga till oss vad de har sett) så har minst hälften frågat om vi vill ta reda på bebisens kön. För oss har det varit en självklarhet att vi vill ta reda på om det är en liten flicka eller pojke som kommer till oss i början av nästa år.

Anledningen till att vi vill ta reda på bebisens kön är mest för att vi tycker att det få blir lättare att förbereda med saker så som att inreda och köpa bebiskläder. Sedan spelar det faktiskt inte så stor roll vad det visar sig vara, både en son och en dotter är lika välkommet♥

Jag har de senaste dagarna tillbringat orimligt mycket tid på facebooks olika köp-/sälj-/skänkesgrupper och letat härliga bebiskläder! Just nu har jag kontakt med en mamma som vi eventuellt ska köpa klädpaket av i storlek 50-56 & 62-68 så just nu väntar vi enbart på RUL för att få reda på om vi vill köpa dessa (enligt oss) könskodade kläder eller ej 🙂 Detta är då en av alla våra anledningar till om vi vill ta reda på vad det är för kön på vår bebis eller ej♥

 

0 0 votes
Article Rating
Prenumerera
Notifikation om
guest
2 Comments
äldst
nyast mest omröstade
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Då det känts som vi haft problem med vår mvc sedan starten så funderar vi i skrivande stund på att byta till Barnmorskegruppen. På mvc har vi haft problem att boka tider då de inte lyssnar på våra önskemål, utan hela tiden föreslår tider som är precis tvärsemot vad vi önskar. Vi har även fått problem med vårt inbokade RUL (mer om det här). […]

trackback

[…] inte mycket annorlunda mot hur RUL(rutinultraljudet) går till, min berättelse om RUL kan ni läsa här och […]