Lång bilresa med bebis/barn – Barnmässan i Karlstad

»innehåller annonslänk för Babyshop och Babyland «

Under veckan som gått så har jag och A varit på minisemester i Värmland, vi passade såklart på att besöka den stora BARNmässan i Karlstad. Vi var på barnmässan under lördagen och hade turen att A’s fadder E ville följa med som barnvakt/hjälp/sällskap♥

Många kallar mig galen, men jag och A bilade upp till Värmland, en resa som tog oss ca 4-5 timmar. Med planerade stopp och underhållning i bilen gick det superbra!  A somnade i bilen redan innan vi lämnat Göteborg och vi pausade 2×30 minuter på hela resan.

A leker på en lekplats inne på Bloms i Mellerud, ett välplanerat stopp längs vägen!

Resa långt med små barn i bilen

Alldeles innan resan beställde jag ett sparkskydd till bilen med inbyggd iPadhållare för bakåtvända stolar, den hittar ni här eller här (samma pris på båda ställena). Jag och A tycker att den var superbra, jag kunde köra lite längre sträcka trots att han var vaken i bilen, tack vare att han hade underhållning på iPaden.

I Sverige rekommenderas det att man ska låta barnen åka bakåtvänt tills minst 4 års ålder, det har inte med längd utan kroppens mognad att göra. Bakåtvänt åkande är så mycket säkrare, mer info finner ni på BeSafes hemsida.

Sparkskydd till bilen med inbyggd ipadhållare

Vi hade dock lite otur, av någon okänd anledning var A superledsen och otröstlig under den första 1.5 timman på mässan! Jag försökte med A L L T! Men ingenting dög, tillslut lugnade han ner sig genom att jag ammade honom och efter det fick han åka bärsele och jag och E skyndade runt mässan och tittade på det vi hade missat när A var så ledsen.

Detta var min allra första barnmässa och jag vill absolut gå på flera! Dock så ska jag försöka att gå på en vardag (och hoppas på färre besökare) eller kanske tillochmed gå utan barn 😉

0 0 votes
Article Rating
Prenumerera
Notifikation om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments