Besök hos dietisten

Follow my blog with Bloglovin

Nu har jag just kommit hem från ett besök hos dietisten, jag berättade ju tidigare om att jag har gått upp rätt så mycket hittills under min graviditet, och att i samrådan med  barnmorskan fick en bokad tid hos dietisten. Anledningen till att dietist blev inbokat var ju även för att jag har stort SF-mått och jag tror att barnmorskan vill ge mig alla verktyg de har för att göra det bästa för mig och bebisen.

Själva besöket hos dietisten hjälpte mig faktiskt inte så mycket, utan gav mig mest ett ökat självförtroende i att jag redan vet vad jag bör äta och inte. Att jag redan har kunskap om kost helt enkelt! Som jag nämnde i ett tidigare inlägg, så har jag redan tidigare gått ner mycket i vikt och varken jag eller dietisten tror att det kommer vara några problem för mig att gå ner gravidkilona sedan, när det väl är dags. Visst kommer det att vara kämpigt, det är ju aldrig kul att gå ner i vikt, men eftersom jag redan har gjort resan en gång så tror jag inte att det är omöjligt!

Eftersom jag vid tidigare viktnedgång använt mig av kalori-räkning, så var det vad dagens samtal handlade mest om, då det är en metod som jag känner mig trygg och bekväm i. Vi pratade om vilket kalori-intag jag bör ligga på under resterande tid av graviditeten och vad jag bör stoppa i dessa kalorier. Att jag bör äta flera små måltider under en dag istället för att äta ett färre antal måltider som är av större portioner då det är lättare att överäta vid ett sådant beteende. Vi pratade även om mat som är bra för att få upp mina HB-värden då dessa är låga, jag fick med mig en lista på bra järnrik mat (t.ex. bönor, blodpudding, att äta C-vitaminrikt i samband med järnrikt för att på bästa sätt låta kroppen ta upp mesta möjliga av järnet).

Kort sagt så har jag nu varit hos en dietist för första gången i mitt liv, som jag minns i alla fall. Och det gav mig inte mycket mer än en konkret lista på järnrik mat samt vilken kalorinivå jag bör lägga mig på och ett boostat självförtroende kring min egen kunskap =)

 

0 0 votes
Article Rating
Prenumerera
Notifikation om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments